Aloe Elixír je kombinovaný přípravek 100 % přírodních substancí (extraktů), jehož hlavní složkou je:
- výtažek z Aloe Vera (Barbadensis miller – extrakt ze šťávy 99,5% čistoty)
- extrakt z Kombuchy (99,5 %)
- borůvky (Vaccinium myrtillus) - ručně sbírané v čistých makedonských lesích
POPIS A VLASTNOSTI EXTRAKTU Z KOMBUCHY
Kombucha, které na východě po staletí říkají DLOUHOVĚKOST, dodává tělu duševní i tělesnou vitalitu.
Kombucha je symbiózou kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií - označovaná zkratkou SCOBY (symbiotic colony of bacteria and yeast), jejíž soudržnost je zajišťována celulózou tvořenou octovými bakteriemi. Kombucha roste v oslazeném čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem. Speciální technologií vyrobený extrakt z Kombuchy pomáhá vylučovat těžké kovy, harmonizuje střevní mikroflóru a je zdrojem cenných probiotik. Podporuje funkci jater, žlučníku a některé studie ukazují, že může až 70 % toxických látek pro játra a ledviny neutralizovat! Kombucha pomáhá při hubnutí, má antimikrobiální účinky a pozitivní vliv na hladinu krevního cukru. Laboratorní testy u extraktu prokázaly dokonce podpůrný efekt při prevenci rakoviny, kdy se zpomalovalo její šíření organismem.
Kombucha obsahuje: B1, B2, hořčík, vápník, draslík i nezbytné stopové prvky měď, nikl, mangan, železo, zinek, kobalt, kyselinu L-mléčnou, B3, B5, B6, C vitamin, kyseliny glukonovou a glukuronovou. 7 ml našeho extraktu má stejnou sílu jako 4,5 litru kvalitního čaje z kombuchy.
Kyselina glukuronová pomáhá zpomalovat proces stárnutí, regulovat cholesterol a triglyceridy a čistit celé tělo od škodlivých toxinů. Kyselina L-mléčná má silný protinádorový účinek, zatímco vitamín B6 je nezbytný pro práci mozku a centrálního nervového systému a C vitamin zlepšuje imunitní systém. Kyselina octová zabíjí parazitické bakterie.
POPIS A VLASTNOSTI BRUSNICE BORŮVKY:
Borůvky, které jsou použité pro výrobu Aloe Elixíru Bilberry, jsou ručně sbírané v čistých makedonských lesích a dále jsou pečlivě tříděny a zpracovávány ekologicky a technologicky přirozeným způsobem tak, aby byl zachován maximální obsah živin.
Plody borůvek obsahují antioxidanty jako jsou vitamín C, vitamíny skupiny B, vitamín K, provitamín A, karotenoidy, flavonoidy, třísloviny, dále hořčík, draslík, mangan, železo, měď, zinek, chrom a další.
Borůvky chrání před stařeckou demencí, prodlužují život, brání poškození DNA a nadměrnému množením buněk. Jsou jedním z největších přírodních antioxidantů - chrání tedy před volnými radikály, což jsou nestabilní molekuly poškozující buňky. Snižují množství lipoproteinů v krvi, a tím chrání kardiovaskulární systém. Borůvky napomáhají ke snížení krevního tlaku, tím chrání před infarktem myokardu a mozkovými příhodami. Zlepšují činnost mozku, především jeho kognitivní funkce, které zahrnují kromě paměti i koncentraci, pozornost, řečové funkce, rychlost myšlení, schopnost pochopení informací a učení se. Působí přímo na neurony, u nichž zlepšuje jejich signalizační a komunikační schopnosti.