Aloe Elixír je kombinovaný přípravek 100 % přírodních substancí (extraktů), jehož hlavní složkou je:
- výtažek z Aloe Vera (Barbadensis miller – extrakt ze šťávy 99,5% čistoty)
- extrakt z Kombuchy (99,5 %)
- Acai - zřejmě nejzdravější bobulové ovoce (z palmy Euterpe oleracea).
POPIS A VLASTNOSTI EXTRAKTU Z KOMBUCHY
Kombucha, které na východě po staletí říkají DLOUHOVĚKOST, dodává tělu duševní i tělesnou vitalitu.
Kombucha není houba, jak si mnozí myslí, ale symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií - označovaná zkratkou SCOBY (symbiotic colony of bacteria and yeast), jejíž soudržnost je zajišťována celulózou tvořenou octovými bakteriemi. Kombucha roste v oslazeném čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem. Speciální technologií vyrobený extrakt z Kombuchy pomáhá vylučovat těžké kovy, harmonizuje střevní mikroflóru a je zdrojem cenných probiotik. Podporuje funkci jater, žlučníku a některé studie ukazují, že může až 70 % toxických látek pro játra a ledviny neutralizovat! Kombucha pomáhá při hubnutí, má antimikrobiální účinky a pozitivní vliv na hladinu krevního cukru. Laboratorní testy u extraktu prokázaly dokonce podpůrný efekt při prevenci rakoviny, kdy se zpomalovalo její šíření organismem.
Kombucha obsahuje: B1, B2, hořčík, vápník, draslík i nezbytné stopové prvky měď, nikl, mangan, železo, zinek, kobalt, kyselinu L-mléčnou, B3, B5, B6, C vitamin, kyseliny glukonovou a glukuronovou. 7 ml našeho extraktu má stejnou sílu jako 4,5 litru kvalitního čaje z kombuchy.
Kyselina glukuronová pomáhá zpomalovat proces stárnutí, regulovat cholesterol a triglyceridy a čistit celé tělo od škodlivých toxinů. Kyselina L-mléčná má silný protinádorový účinek, zatímco vitamín B6 je nezbytný pro práci mozku a centrálního nervového systému a C vitamin zlepšuje imunitní systém. Kyselina octová zabíjí parazitické bakterie.
POPIS A VLASTNOSTI ACAI
Plody Acai (čti asaí) pochází z palmového, stálezeleného stromu (Euterpe oleracea), divoce rostoucího v Jižní Americe. Acai je tam tradičním jídlem a bylinnou medicínou již celá staletí (je pomocníkem například při průjmu, artróze či špatné imunitě).
Ovoce acai se řadí mezi superpotraviny díky výjimečnému obsahu antioxidantů. Předpokládá se, že antioxidanty chrání tělesné buňky před škodlivými účinky chemických reakcí s kyslíkem (oxidace) a volných radikálů (vedlejší produkty trávení, ze slunečního záření nebo třeba cigaretový kouř), které mohou vést k mnoha nemocem.
Plody Açai jsou bohaté na esenciální nenasycené mastné kyseliny, zejména kyselinu olejovou (omega 9), kyselinu linolovou (omega 6) a kyselinu palmitovou. Obsahují přes 49 % lipidů, 13,8 % bílkovin a přes 27 % vlákniny. Lidské tělo využívá esenciální mastné kyseliny pro správnou funkci mozku a očí, funkční pohlavní aktivitu a ke vstřebávání ve vodě nerozpustných vitamínů A, E, D a K. Dále obsahuje také velké množství vitamínů B1, C, vápníku a železa.
Cena výrobků z acai bývá vysoká. Je to způsobeno tím, že 95 % bobulí tvoří nejedlé semeno a pouze 5 % tenká slupka a dužina, které se k výrobě nápojů a potravin využívají.
Užívá se při osteoartróze, vysokém cholesterolu, erektilní dysfunkci, redukci váhy. Zároveň pomáhá proti obezitě, při detoxikaci a podpoře celkového zlepšení imunity.